Snelle maandelijkse rapportages van Excel formulier naar Pdf

Deze mail kregen we van een relatie:
Ben je in de gelegenheid om weer eens een keer bij te praten? Ik heb namelijk wat werkzaamheden, waarvan ik denk dat jij het veel efficiënter en beter kan dan dat wij het zelf doen.

Ik wil data uit verschillende Excel bestanden halen, waarmee grafieken gegenereerd moeten worden die komen in een standaard PowerPoint template. Ik zie in het Excel menu knopjes voor me, waarmee onze administratie dit maandelijks kan uitvoeren.

De vraag

Onze opdrachtgever voert interne project audits uit. De gegevens van de individuele audits moeten verzameld worden, om hieruit grafieken te genereren die in de maandrapportage gebruikt worden.

Onze oplossing

Voor de project audits werd een formulier in Excel gebruikt. De ingevulde gegevens werden handmatig overgenomen naar een verzamelstaat. Voor het maken van de grafieken was nog geen oplossing beschikbaar.

We hebben eerst het formulier omgezet naar een PDF formulier, dat gebruiksvriendelijker is.

Vervolgens hebben we een programma ontwikkeld, waarin de gegevens uit de formulieren met een druk op de knop geïmporteerd kunnen worden. Ze worden toegevoegd aan een Excel bestand, dat binnen het programma wordt getoond:

Met de knop ‘Grafieken maken’ op het lint worden op basis van de verzamelde gegevens de gewenste grafieken in de huisstijlkleuren gemaakt.

Ook interessant Gerelateerde projecten

Data visualiseren • HR werkveld • PowerPoint Organisatiestructuur in beeld brengen

Hoe laat je zien hoe de organisatie in elkaar zit? Hoe laat je beoogde wijzigingen zien? En hoe pas je filters toe op de getoonde informatie?

Visio gaat hier niet helpen, maar wij hebben de oplossing!

Bekijk deze case study

Huisstijl • Word Huisstijl gemeente Den Haag

Een gemeente heeft veel verschillende diensten en afdelingen, medewerkers, locaties en soorten documenten. Denk hierbij alleen al aan alle interne en externe documenten. Ook verandert de organisatie elke 4 jaar door de gemeenteraadsverkiezingen. Een hele uitdaging om op een eenvoudige manier bij elk document de huisstijl met de juiste kenmerken te gebruiken.

Bekijk deze case study