Ontwikkelplan wizard

Als gevolg van een reorganisatie moest in kaart gebracht worden, welke competenties in elk team (her)ontwikkeling nodig hadden. Met onze wizard schreven wereldwijd managers met een minimale inspanning ontwikkelplannen in een consistente opzet, inclusief hyperlinks naar informatie en cursussen.

De vraag

Als gevolg van een grote reorganisatie is het onvermijdelijk dat er competenties in teams verloren gaan. Om tijdig inzicht te krijgen in de hiaten en de competenties weer op peil te krijgen, moeten ontwikkelplannen geschreven worden. De druk op managers is toch al groot, dus wordt gezocht naar een manier om met minimale inspanning van de managers ontwikkelplannen op te stellen.

Onze oplossing

De oplossing is in nauwe samenwerking met de opdrachtgever ontwikkeld. Allereerst zijn de competenties binnen het bedrijf in kaart gebracht en geclusterd in categorieën.

Vervolgens is voor iedere competentie een omschrijving opgesteld en is in kaart gebracht hoe de competentie (verder) ontwikkeld kan worden. Hierbij zijn waar mogelijk hyperlinks naar online informatie, waaronder cursussen, vastgelegd.

De structuur van het ontwikkelplan is zo eenvoudig mogelijk gehouden, met een beperkt aantal plaatsen voor vrije tekst. Waar mogelijk is gebruik gemaakt van ‘point & click’ om de inhoud samen te stellen.

Wij ontwikkelden een wizard, die herhaald uitgevoerd kan worden, zodat het ontwikkelplan verfijnd kan worden.

Allereerst worden enkele aspecten als vrije tekst gevraagd.

Vervolgens wordt de lijst met categorieën en competenties dynamisch opgebouwd. De gebruiker kan een beperkt aantal competenties selecteren. Van de geselecteerde competentie wordt een korte beschrijving getoond.

Op de laatste pagina van de wizard moet van iedere geselecteerde competentie het huidige en het gewenste niveau aangegeven worden.

Wanneer je de wizard afsluit wordt het document bijgewerkt. Een van de hoofdstukken bevat gedetailleerde beschrijvingen van de geselecteerde competenties, een ander hoofdstuk bevat per geselecteerde competentie de beschikbare ontwikkelopties.

Ook interessant Gerelateerde projecten

Data visualiseren • HR werkveld • PowerPoint Organisatiestructuur in beeld brengen

Hoe laat je zien hoe de organisatie in elkaar zit? Hoe laat je beoogde wijzigingen zien? En hoe pas je filters toe op de getoonde informatie?

Visio gaat hier niet helpen, maar wij hebben de oplossing!

Bekijk deze case study

Excel Excel grafieken

Grafieken… vaak lastig om die op een nette en consistente manier in Excel op te nemen. Er is geen eenvoudige manier om een grafiek consistent op te maken in jouw huisstijl. Wij ontwikkelden een add-in waarmee dat wel kan: jouw veel gebruikte grafiektypen worden opgenomen in het keuzemenu en mocht er toch een kleur anders ingesteld moeten worden, dan kan dat ook heel eenvoudig!

Bekijk deze case study