Excel grafieken

Het is vaak lastig om grafieken op een nette en consistente manier in Excel op te nemen. Er is geen eenvoudige manier om een grafiek consistent op te maken in jouw huisstijl. Wij bieden een oplossing waarmee je eenvoudig het type grafiek selecteert waarna deze volgens de huisstijlspecificaties opgemaakt wordt.

En we maken het ook eenvoudig om de kleuren binnen het huisstijlpalet aan te passen!

De vraag

We hebben een aantal grafiektypen die we veel gebruiken, maar de standaard opmaak van Excel voldoet niet. Er moeten huisstijlelementen opgenomen worden zoals wel/geen raster en bij pie-grafieken willen we de cijfers altijd in de segmenten geplaatst hebben. Dat kan met instructie, maar kan het ook eenvoudiger voor onze gebruikers? Soms moet een serie toch een andere kleur krijgen en moet dit wel een kleur worden uit het palet. Is dit te regelen?

Onze oplossing

Voor deze vraag ontwikkelden we een add-in waarmee twee knoppen aan het lint toegevoegd worden: een keuzemenu met de in de organisatie veel gebruikte grafiektypen en een knop om de kleur van een serie te kunnen wijzigen.

De knop met het keuzemenu toont de grafiektypen:

Wanneer een serie een andere kleur moet krijgen worden de gebruikte kleuren getoond en kan met een klik op het lege vak erachter een nieuwe kleur gedefinieerd worden.

Het resultaat is een grafiek volgens de specificaties. Enkele voorbeelden:

Ook interessant Gerelateerde projecten

Excel • PDF Snelle maandelijkse rapportages van Excel formulier naar Pdf

Deze mail kregen we van een relatie:
Ik wil data uit verschillende Excel bestanden halen, waarmee grafieken gegenereerd moeten worden die komen in een standaard PowerPoint template. Ik zie in het Excel menu knopjes voor me, waarmee onze administratie dit maandelijks kan uitvoeren.

Bekijk deze case study

Word • Huisstijl Upgrade van bestaande Word sjablonen

Je gebruikt sjablonen, die jaren geleden zijn ontwikkeld. Of dat door intern is gedaan, door een andere ‘sjablonenbouwer’ of door ons, de kans is groot dat de sjablonen verouderd zijn. Zowel technisch als functioneel kunnen wij ze weer up to date brengen, zodat ze weer jaren mee kunnen.

Bekijk deze case study