Opmaakprofielen in PowerPoint

Een vaak gehoorde wens: de tekstopmaak van PowerPoint gelijk trekken met de opmaakprofielen in Word documenten. Of minstens: gemakkelijk een opmaak kunnen kiezen in PowerPoint.

Maar dat is niet zo eenvoudig, PowerPoint gaat heel anders om met tekstopmaak dan Word. We maakten een add-in op maat.

De vraag

Kunnen jullie een oplossing maken die het eenvoudig maakt om een opmaakprofiel te selecteren. Een aanvullende vraag is of het mogelijk is om de beschikbare opties afhankelijk te maken van het type dia dat actief is.

We ontwikkelden een sjabloon en een add-in met een tab op het lint met knoppen die specifieke functionaliteit voor de klant toevoegt. Hierin is een groep Text formatting opgenomen die opmaakprofielen toont afhankelijk van de actieve dia .

In het voorbeeld hieronder ziet je een voorbeeld: afhankelijk van de actieve dia-indeling worden meer of minder knoppen voor tekstopmaak getoond.

Ook interessant Gerelateerde projecten

Huisstijl • Word • PowerPoint • Excel Extra kleuren aan het kleurenpalet toevoegen

Office werkt met kleurenthema’s waarbij 6 accentkleuren gedefinieerd kunnen worden. Maar soms is dat niet genoeg en moet het kleurenpalet uitgebreid worden.

Bekijk deze case study

HR werkveld • Data visualiseren • Excel • PowerPoint Candidate profiles

Onze opdrachtgever, de HR afdeling van een multinational, heeft een ‘top 500’, waarin bij benoemingen voor belangrijke functies intern gezocht wordt naar kandidaten, voordat deze extern vacant wordt gesteld. Van de geschikte kandidaten wordt door de HR afdeling een ‘candidate profile’ aan de RvB voorgelegd.

Deze candidate profiles worden met kopiëren en plakken samengesteld, waarbij in de haast nog weleens iets misgaat.

Bekijk deze case study