Het BSN in PDF-bestanden verbergen

Onze opdrachtgever moet met enige regelmaat uit een groot archief enkele tientallen PDF-bestanden opleveren, waarin het BSN van personen onleesbaar is gemaakt. Dat werd gedaan door een afdruk te maken, met een stift het BSN onleesbaar te maken en de afdrukken te scannen. Maar nu moeten er meer dan tienduizend documenten opgeleverd worden.

De vraag

We hebben een archief van tienduizenden PDF-documenten, verdeeld over een aantal zip bestanden en een lijst van de personen, waarvan de documenten opgeleverd moeten worden. Het BSN kan op een beperkt aantal plaatsen in die documenten voorkomen.

Kan KeyScript een tool ontwikkelen om de juiste PDFs bij elkaar te zoeken en het BSN onleesbaar te maken?

Onze oplossing

We ontwikkelden een tool, dat de lijst met personen uit een Excel bestand leest. Vervolgens worden de relevante PDFs uit de zips gehaald. Iedere PDF wordt doorzocht op het voorkomen van het BSN op de mogelijke posities. Als dit wordt aangetroffen, wordt het afgedekt met een zwarte balk. Omdat de oorspronkelijke PDF niet alleen een afbeelding van het document, maar ook de onderliggende tekst bevat, wordt de PDF opgeslagen als ‘image only’, zodat het BSN op geen enkele manier meer uit het document gehaald kan worden. De nieuwe PDFs worden weer in een zip bestand opgeslagen, zodat ze eenvoudig opgeleverd kunnen worden.

Ook interessant Gerelateerde projecten

Excel • PDF Snelle maandelijkse rapportages van Excel formulier naar Pdf

Deze mail kregen we van een relatie:
Ik wil data uit verschillende Excel bestanden halen, waarmee grafieken gegenereerd moeten worden die komen in een standaard PowerPoint template. Ik zie in het Excel menu knopjes voor me, waarmee onze administratie dit maandelijks kan uitvoeren.

Bekijk deze case study

PowerPoint • Huisstijl Beveiligen presentatie

Elementen in een ontwerp zodanig vastzetten dat ze niet gewijzigd kunnen worden?

Vaak gehoord: je kunt altijd de slidemasters aanpassen, daarmee is het voor handige gebruikers toch mogelijk om iets te wijzigen.

Het kan beter!

Bekijk deze case study