Formulier met toelichting in Word

Formulieren in Word. Er is meer mogelijk dan de standaard invulvelden.

Lees hieronder een voorbeeld van een oplossing voor een Word formulier waarin veel toelichting nodig is waarvoor wij een oplossing op maat bedachten.

Wil je een PDF formulier laten maken? Dat kunnen we ook.

De vraag

Op grond van nieuwe wetgeving moet er een formulier gemaakt worden waarin verschillende vragen beantwoord moeten worden. De complexe materie maakt het nodig om de vragen uitgebreid toe te lichten. We willen echter geen apart document voor de toelichtende teksten maar deze opnemen in het Word document. De gebruiker moet de toelichting naar wens kunnen tonen en verbergen en aan het eind van het proces moeten deze teksten eenvoudig verwijderd kunnen worden zodat alleen de vragen en de antwoorden daarop in het document blijven staan.

Onze oplossing

We maakten een beveiligd Word document waarin de vraag getoond wordt met een kader waarin het antwoord getypt wordt. Achter de vraag is een info-knop zichtbaar waarmee de toelichtende tekst voor die vraag getoond wordt. De toelichting kan ook weer verborgen worden door te klikken op de tekst “klik hier om infotekst te verbergen”.
Wanneer alle antwoorden ingevuld zijn kan de knop op het lint gebruikt worden om alle toelichtende teksten te verwijderen. Hierbij wordt eerst een controle uitgevoerd of alle vragen wel beantwoord zijn.

(in verband met het vertrouwelijke karakter van het document is de vraag in het screenshot vervangen door dummy tekst).

Ook interessant Gerelateerde projecten

PowerPoint • Huisstijl Beveiligen presentatie

Elementen in een ontwerp zodanig vastzetten dat ze niet gewijzigd kunnen worden?

Vaak gehoord: je kunt altijd de slidemasters aanpassen, daarmee is het voor handige gebruikers toch mogelijk om iets te wijzigen.

Het kan beter!

Bekijk deze case study

PDF • Excel Acrobat formulieren vullen en uitlezen

Onze opdrachtgever gaat een vestiging met ruim 2000 medewerkers sluiten. De medewerkers worden in fasen verhuisd naar een aantal andere vestigingen. Daarbij moet bekend zijn, welke faciliteiten moeten meeverhuizen of beschikbaar moeten zijn op de nieuwe locatie.

Bekijk deze case study