Uw huisstijl wordt gemakkelijk op de goede manier gebruikt

Hou jij je bezig met het (op)bouwen van een merk? Dan is het belangrijk dat jouw huisstijl consistent gebruikt wordt. Maar hoe hou je daar grip op?

Huisstijl automatisering Office pakketten

Met onze ervaring en zeer goede kennis van de Office pakketten maken wij geavanceerde oplossingen om jouw huisstijl te automatiseren.

Meer mogelijk dan je denkt

Door bekende, minder bekende en voor velen onbekende opties te combineren met onze tools is er meer mogelijk dan je denkt.

Gemakkelijk en overzichtelijk

Wij maken jouw werk gemakkelijk en overzichtelijk, zodat jij meer tijd hebt voor andere werkzaamheden.

Bekijk alle mogelijkheden
Huisstijl gemeente Den Haag

Huisstijl gemeente Den Haag

Een gemeente heeft veel verschillende diensten en afdelingen, medewerkers, locaties en soorten documenten. Denk hierbij alleen al aan alle interne en externe documenten.

Bekijk onze oplossing

Grenzeloze mogelijkheden De meest diverse huisstijl projecten

Onze huisstijlprojecten zijn divers: we ontwikkelen oplossingen in Word, PowerPoint en Excel. Hieronder beschrijven we een aantal mogelijkheden per pakket, maar de mogelijkheden zijn eindeloos. We realiseren oplossingen waarvan menig gebruiker denkt “dat kan niet in het Office-pakket”.

We ontwikkelen sjablonen voor zowel grote organisaties met vestigingen in verschillende landen en documenten in verschillende talen als voor de kleine onderneming die een eenvoudig te gebruiken sjabloon zoekt.

Word

Het gebruik van sjablonen is het meest bekend in Word: van eenvoudig briefsjabloon met een basisopmaak tot complexe rapportsjablonen voor bijvoorbeeld een jaarverslag. We definiëren uiteraard de basis lay-out, de opmaakprofielen en het kleurenschema. Daarnaast kunnen we onder andere ook:

 • Een ‘brievenboek’ maken met standaarddocumenten voor een afdeling. Zie onze video voor meer informatie.
 • Knoppen toevoegen aan het lint om opmaak eenvoudig te kiezen, een tabel in bepaalde stijl toe te voegen, of de afbeelding van een voorblad te wijzigen.
 • Het lint wordt op maat aangepast, dus voor een brief meestal minder opties dan voor een rapport.
 • Tekst opnemen die niet wijzigbaar is
 • Invulvelden toevoegen waarbij bij herhaald gebruik in het document alle velden wijzigen als één van de velden gewijzigd wordt.
 • Denk hierbij aan een titel die herhaald wordt in de voettekst of de naam van een opdrachtgever in een overeenkomst.
 • Logo aan/uit kunnen zetten zodat er maar één sjabloon nodig is voor zowel voorbedrukt papier als pdf.
 • Invulscherm voor complexere organisaties wanneer gekozen moet worden voor afzender en/of taal.
Voorbeelden van Word oplossingen

PowerPoint

In PowerPoint behoren naast de vanzelfsprekende elementen als het definiëren van lettertype en kleurenschema de volgende onderdelen tot de mogelijkheden van een sjabloon:

 • Vastzetten van elementen op masterslides zodat deze niet gewijzigd kunnen worden.
 • Placeholders met een afwijkende vorm.
 • Custom colors
 • Eigen tabelstijlen, dit is niet via de standaard opties van PowerPoint realiseerbaar.
 • Beperken van keuzes in het lint, zodat niet een ander thema/kleurenschema geselecteerd kan worden.

Naast sjablonen ontwikkelen we ook Add-ins die de gebruiker ondersteunen in het kiezen van de opmaak, het selecteren van een lay-out, het selecteren van afbeeldingen uit een beeldbank etc.

Voorbeelden van PowerPoint oplossingen

Excel

De meest gevraagde optie in Excel is het ondersteunen van grafieken in huisstijl. Hiervoor kunnen we een Add-in leveren die de Excel-grafieken opmaakt zoals die binnen jouw organisatie gedefinieerd zijn.

Daarnaast kunnen we ook een standaard werkboek maken waarin, net als voor Word en PowerPoint, het kleurenthema en het lettertype is vastgesteld.

Voorbeelden van Excel oplossingen

Zij gingen je voor Ervaringen

Benieuwd hoe wij anderen hebben geholpen met hun uitdagingen op het gebied van huisstijlautomatisering?

Onze vraag aan KeyScript was complex: de nieuwe GMP+ International huisstijl moest geïmplementeerd worden in honderden bestaande documenten met een complexe structuur. Bovendien zijn die in vele talen opgesteld, waaronder Russisch en Chinees. KeyScript stelde niet teleur: een voortvarende aanpak, proactief meedenken en een prachtig resultaat maakt dat we hen de volgende keer zeker weer inschakelen.

Johan den Hartog, Managing Director GMP+ International

Ik heb samen met KeyScript een aantal verbetertrajecten uitgevoerd, waarbij het meedenken van onschatbare waarde is gebleken. De kennis die KeyScript aan de dag legt en het gemak waarmee mijn vraag/idee wordt vertaald naar een werkende oplossing werkt zeer prettig. KeyScript levert ideeën die meer mogelijk maken. KeyScript denkt mee, maar er worden geen gouden bergen beloofd; het is een duidelijke aanpak met een reële kijk op de (on)mogelijkheden.

Gerealiseerde projecten betreffen het automatiseren van HR brieven, het geautomatiseerd verwerken van urendeclaraties (inclusief selfbilling) en het maken van een voortgangsrapportage van onderhoudswerkzaamheden.

Pascal Zandbelt, Teammanager TenneT

Al zo’n 25 jaar maakt de gemeente Den Haag gebruik van de diensten van KeyScript.

KeyScript verzorgt de ontwikkeling en onderhoud van zowel de sjablonen binnen onze kantoorautomatisering als sjablonen die gekoppeld zijn aan processystemen. Het gaat dan om het produceren van verschillende soorten brieven, maar ook om sjablonen die bijvoorbeeld gebruikt worden bij het maken van bestuurlijke stukken.

Onze ervaringen met KeyScript zijn bijzonder positief te noemen: snelle respons op gewenste aanpassingen of bij problemen. Ook kennen zij de gemeentelijke organisatie goed; meedenken is daardoor een vanzelfsprekendheid.

Gerrit van Dijk, Informatie adviseur Gemeente Den Haag