Upgrade van bestaande Word sjablonen

U gebruikt sjablonen, die jaren geleden zijn ontwikkeld. Of dat door uzelf is gedaan, door een andere ‘sjablonenbouwer’ of door ons, de kans is groot dat de sjablonen verouderd zijn. Zowel technisch als functioneel kunnen wij ze weer up to date brengen, zodat ze weer jaren mee kunnen.

Uiteraard zijn de mogelijkheden om sjablonen te upgraden eindeloos. Enkele opties die we regelmatig toepassen:

Adresboek

In de praktijk hebben weinig organisaties een centrale database waaruit geput kan worden voor geadresseerden. Voor die situatie hebben wij een eenvoudig persoonlijk adresboek ontwikkeld, dat geïntegreerd kan worden in de dialoogvensters voor bijvoorbeeld brieven, offertes en facturen. Voor het overzicht staan in onderstaande screenshot alleen de relevante velden, waar in de praktijk natuurlijk ook datum, onderwerp en dergelijke onder staan.

‘Content controls’ in plaats van bladwijzers

In de tijd dat sjablonen (ook) met Word 2003 of ouder gebruikt moesten worden, gebruikten wij bladwijzers om de locaties te markeren, waar gegevens uit het dialoogvenster geplaatst moeten worden.
Tegenwoordig gebruiken we daar content controls voor, die een aantal voordelen hebben:

Bouwstenen voor standaardbrieven

In een briefsjabloon kunnen we een keuzelijst opnemen voor het invoegen van een document met een standaard brieftekst. In die bouwstenen kan ook weer gebruik gemaakt worden van content controls, om zo gegevens die in het dialoogvenster zijn ingevuld in de brief te gebruiken.

Afbeeldingen wijzigen

In sommige documenten moet een afbeelding met een specifieke afmeting opgenomen worden, of met een afwijkende vorm (bijvoorbeeld een cirkel, of een rechthoek met een of meer afgeronde hoeken). We hebben een tool ontwikkeld, waarmee van een willekeurige afbeelding een uitsnede met de juiste verhouding gemaakt kan worden, die in het document wordt geplaatst.

Hieronder staan als voorbeeld twee afbeeldingen. De eerste toont de gehele foto zoals hij standaard geopend wordt. De tweede toont een ingezoomde en verschoven selectie die in het document geplaatst wordt als op OK wordt geklikt:

 

← Terug naar overzicht

We komen graag met u in contact

Wilt u met ons van gedachten wisselen over de mogelijkheden? Heeft u een project waar u hulp bij zoekt? Bel of mail ons.

In onze privacy verklaring staat hoe wij met uw gegevens omgaan.

KeyScript kan uw organisatie helpen efficiënter te werken, zodat u verder kunt excelleren in uw core business. Door onze brede ervaring doorgronden wij snel het probleem en bedenken altijd een passende, efficiënte oplossing.
KeyScript ontwikkelt tools en functionaliteiten die uw informatie en uitingen stroomlijnen. Of het nu complexe data vraagstukken zijn of wensen binnen het Office-pakket, wij leveren altijd een oplossing op maat.

Ontwerp Studio Broodnodig

Privacy verklaring