Transfer pricing documentatie

Nederlandse vennootschappen van een multinationals met een geconsolideerde omzet van tenminste € 50 miljoen moeten zogenaamde Transfer Pricing documentatie opstellen. Boven een omzet van € 750 miljoen gelden aanvullende eisen.

Met Transfer pricing documentatie wordt aangetoond dat de transacties een zakelijk karakter hebben en dat de prijsstelling marktconform is. De documentatie moet in de meeste landen voldoen aan de OECD Transfer Pricing Guidelines.

Handmatig opstellen van Transfer pricing documentatie kan een tijdrovende — jaarlijks terugkerende — klus zijn.

KeyScript is geen belastingdeskundige, maar kan op basis van een bestaand rekenmodel een tool bouwen, die de benodigde documentatie genereert.

De vraag

Onze groep bestaat uit meer dan 100 entiteiten, die verschillende soorten transacties met elkaar hebben, wat van invloed is op de inhoud die in de transfer pricing documentatie opgenomen moet worden. Ook zijn voor de transacties tussen een aantal entiteiten aparte overeenkomsten afgesloten, die zorgen voor afwijkende verrekening.

Ons belastingadviesbureau heeft een rekenmodel in Excel gemaakt. Kunnen jullie een tool ontwikkelen, dat op basis van dit bestand de transfer pricing documentatie voor geselecteerde entiteiten genereert?

Onze oplossing

In overleg met het belastingadviesbureau zijn nog enkele kleine aanpassingen in hun Excel tool gemaakt.

Nu alle benodigde informatie beschikbaar was, konden wij een documentgenerator maken, waarmee met enkele eenvoudige stappen de transfer pricing documentatie voor geselecteerde entiteiten wordt gegenereerd.

De documentgenerator voert de volgende stappen uit:

← Terug naar overzicht

We komen graag met u in contact

Wilt u met ons van gedachten wisselen over de mogelijkheden? Heeft u een project waar u hulp bij zoekt? Bel of mail ons.

In onze privacy verklaring staat hoe wij met uw gegevens omgaan.

KeyScript kan uw organisatie helpen efficiënter te werken. Door onze brede ervaring doorgronden wij snel het probleem en bedenken altijd een passende, efficiënte oplossing.
KeyScript ontwikkelt tools en functionaliteiten die uw informatie en uitingen stroomlijnen. Of het nu complexe data vraagstukken zijn of wensen binnen het Office-pakket, wij leveren altijd een oplossing op maat.

Ontwerp Studio Broodnodig

Privacy verklaring