Snelle maandelijkse rapportages: van Excel formulier naar Pdf

Deze mail kregen we van een relatie:
Ben je in de gelegenheid om weer eens een keer bij te praten? Ik heb namelijk wat werkzaamheden, waarvan ik denk dat jij het veel efficiënter en beter kan dan dat wij het zelf doen.
Ik wil data uit verschillende Excel bestanden halen, waarmee grafieken gegenereerd moeten worden die komen in een standaard PowerPoint template. Ik zie in het Excel menu knopjes voor me, waarmee onze administratie dit maandelijks kan uitvoeren.

De vraag

Onze opdrachtgever voert interne project audits uit. De gegevens van de individuele audits moeten verzameld worden, om hieruit grafieken te genereren die in de maandrapportage gebruikt worden.

Onze oplossing

Voor de project audits werd een formulier in Excel gebruikt. De ingevulde gegevens werden handmatig overgenomen naar een verzamelstaat. Voor het maken van de grafieken was nog geen oplossing beschikbaar.

We hebben eerst het formulier omgezet naar een Pdf formulier, dat gebruiksvriendelijker is.

Vervolgens hebben we een programma ontwikkeld, waarin de gegevens uit de formulieren met een druk op de knop geïmporteerd kunnen worden. Ze worden toegevoegd aan een Excel bestand, dat binnen het programma wordt getoond:

Met de knop ‘Grafieken maken’ op het lint worden op basis van de verzamelde gegevens de gewenste grafieken in de huisstijlkleuren gemaakt.

← Terug naar overzicht

We komen graag met u in contact

Wilt u met ons van gedachten wisselen over de mogelijkheden? Heeft u een project waar u hulp bij zoekt? Bel of mail ons.

In onze privacy verklaring staat hoe wij met uw gegevens omgaan.

KeyScript kan uw organisatie helpen efficiënter te werken. Door onze brede ervaring doorgronden wij snel het probleem en bedenken altijd een passende, efficiënte oplossing.
KeyScript ontwikkelt tools en functionaliteiten die uw informatie en uitingen stroomlijnen. Of het nu complexe data vraagstukken zijn of wensen binnen het Office-pakket, wij leveren altijd een oplossing op maat.

Ontwerp Studio Broodnodig

Privacy verklaring