Ontwikkelplan wizard

Als gevolg van een reorganisatie moest in kaart gebracht worden, welke competenties in elk team (her)ontwikkeling nodig hadden. Met onze wizard schreven wereldwijd managers met een minimale inspanning ontwikkelplannen in een consistente opzet, inclusief hyperlinks naar informatie en cursussen.

De vraag

Als gevolg van een grote reorganisatie is het onvermijdelijk dat er competenties in teams verloren gaan. Om tijdig inzicht te krijgen in de hiaten en de competenties weer op peil te krijgen, moeten ontwikkelplannen geschreven worden. De druk op managers is toch al groot, dus wordt gezocht naar een manier om met minimale inspanning van de managers ontwikkelplannen op te stellen.

Onze oplossing

De oplossing is in nauwe samenwerking met de opdrachtgever ontwikkeld. Allereerst zijn de competenties binnen het bedrijf in kaart gebracht en geclusterd in categorieën.

Vervolgens is voor iedere competentie een omschrijving opgesteld en is in kaart gebracht hoe de competentie (verder) ontwikkeld kan worden. Hierbij zijn waar mogelijk hyperlinks naar online informatie, waaronder cursussen, vastgelegd.

De structuur van het ontwikkelplan is zo eenvoudig mogelijk gehouden, met een beperkt aantal plaatsen voor vrije tekst. Waar mogelijk is gebruik gemaakt van ‘point & click’ om de inhoud samen te stellen.

Wij ontwikkelden een wizard, die herhaald uitgevoerd kan worden, zodat het ontwikkelplan verfijnd kan worden.

Allereerst worden enkele aspecten als vrije tekst gevraagd.

Vervolgens wordt de lijst met categorieën en competenties dynamisch opgebouwd. De gebruiker kan een beperkt aantal competenties selecteren. Van de geselecteerde competentie wordt een korte beschrijving getoond.

Op de laatste pagina van de wizard moet van iedere geselecteerde competentie het huidige en het gewenste niveau aangegeven worden.

Wanneer je de wizard afsluit wordt het document bijgewerkt. Een van de hoofdstukken bevat gedetailleerde beschrijvingen van de geselecteerde competenties, een ander hoofdstuk bevat per geselecteerde competentie de beschikbare ontwikkelopties.

← Terug naar overzicht

We komen graag met u in contact

Wilt u met ons van gedachten wisselen over de mogelijkheden? Heeft u een project waar u hulp bij zoekt? Bel of mail ons.

In onze privacy verklaring staat hoe wij met uw gegevens omgaan.

KeyScript kan uw organisatie helpen efficiënter te werken. Door onze brede ervaring doorgronden wij snel het probleem en bedenken altijd een passende, efficiënte oplossing.
KeyScript ontwikkelt tools en functionaliteiten die uw informatie en uitingen stroomlijnen. Of het nu complexe data vraagstukken zijn of wensen binnen het Office-pakket, wij leveren altijd een oplossing op maat.

Ontwerp Studio Broodnodig

Privacy verklaring