Formulier met toelichting in Word

Formulieren in Word. Er is meer mogelijk dan de standaard invulvelden.

Lees hieronder een voorbeeld van een oplossing voor een Word formulier waarin veel toelichting nodig is waarvoor wij een oplossing op maat bedachten.

Wilt u een pdf formulier laten maken? Dat kunnen we ook.

De vraag

Op grond van nieuwe wetgeving moet er een formulier gemaakt worden waarin verschillende vragen beantwoord moeten worden. De complexe materie maakt het nodig om de vragen uitgebreid toe te lichten. We willen echter geen apart document voor de toelichtende teksten maar deze opnemen in het Word document. De gebruiker moet de toelichting naar wens kunnen tonen en verbergen en aan het eind van het proces moeten deze teksten eenvoudig verwijderd kunnen worden zodat alleen de vragen en de antwoorden daarop in het document blijven staan.

Onze oplossing

We maakten een beveiligd Word document waarin de vraag getoond wordt met een kader waarin het antwoord getypt wordt. Achter de vraag is een info-knop zichtbaar waarmee de toelichtende tekst voor die vraag getoond wordt. De toelichting kan ook weer verborgen worden door te klikken op de tekst “klik hier om infotekst te verbergen”.
Wanneer alle antwoorden ingevuld zijn kan de knop op het lint gebruikt worden om alle toelichtende teksten te verwijderen. Hierbij wordt eerst een controle uitgevoerd of alle vragen wel beantwoord zijn.

(in verband met het vertrouwelijke karakter van het document is de vraag in het screenshot vervangen door dummy tekst).

← Terug naar overzicht

We komen graag met u in contact

Wilt u met ons van gedachten wisselen over de mogelijkheden? Heeft u een project waar u hulp bij zoekt? Bel of mail ons.

In onze privacy verklaring staat hoe wij met uw gegevens omgaan.

KeyScript kan uw organisatie helpen efficiƫnter te werken, zodat u verder kunt excelleren in uw core business. Door onze brede ervaring doorgronden wij snel het probleem en bedenken altijd een passende, efficiƫnte oplossing.
KeyScript ontwikkelt tools en functionaliteiten die uw informatie en uitingen stroomlijnen. Of het nu complexe data vraagstukken zijn of wensen binnen het Office-pakket, wij leveren altijd een oplossing op maat.

Ontwerp Studio Broodnodig

Privacy verklaring