Excel grafieken

Het is vaak lastig om grafieken op een nette en consistente manier in Excel op te nemen. Er is geen eenvoudige manier om een grafiek consistent op te maken in uw huisstijl. Wij bieden een oplossing waarmee u eenvoudig het type grafiek selecteert waarna deze volgens de huisstijlspecificaties opgemaakt wordt.

En we maken het ook eenvoudig om de kleuren binnen het huisstijlpalet aan te passen!

De vraag

We hebben een aantal grafiektypen die we veel gebruiken, maar de standaard opmaak van Excel voldoet niet. Er moeten huisstijlelementen opgenomen worden zoals wel/geen raster en bij pie-grafieken willen we de cijfers altijd in de segmenten geplaatst hebben. Dat kan met instructie, maar kan het ook eenvoudiger voor onze gebruikers? Soms moet een serie toch een andere kleur krijgen en moet dit wel een kleur worden uit het palet. Is dit te regelen?

Onze oplossing

Voor deze vraag ontwikkelden we een add-in waarmee twee knoppen aan het lint toegevoegd worden: een keuzemenu met de in de organisatie veel gebruikte grafiektypen en een knop om de kleur van een serie te kunnen wijzigen.

De knop met het keuzemenu toont de grafiektypen:

Wanneer een serie een andere kleur moet krijgen worden de gebruikte kleuren getoond en kan met een klik op het lege vak erachter een nieuwe kleur gedefinieerd worden.

 

Het resultaat is een grafiek volgens de specificaties. Enkele voorbeelden:

← Terug naar overzicht

We komen graag met u in contact

Wilt u met ons van gedachten wisselen over de mogelijkheden? Heeft u een project waar u hulp bij zoekt? Bel of mail ons.

In onze privacy verklaring staat hoe wij met uw gegevens omgaan.

KeyScript kan uw organisatie helpen efficiƫnter te werken. Door onze brede ervaring doorgronden wij snel het probleem en bedenken altijd een passende, efficiƫnte oplossing.
KeyScript ontwikkelt tools en functionaliteiten die uw informatie en uitingen stroomlijnen. Of het nu complexe data vraagstukken zijn of wensen binnen het Office-pakket, wij leveren altijd een oplossing op maat.

Ontwerp Studio Broodnodig

Privacy verklaring