Eigen tools

‘Practice what you preach’

Onze boodschap naar onze opdrachtgevers is, dat je repeterende handmatige handelingen zo veel mogelijk zou moeten automatiseren.

Wij hebben bij ons eigen werk ook te maken met dit soort kandidaten voor automatisering.

Voor een groot deel van onze doelgroep zal deze case te technisch zijn. Kern van het verhaal: wij investeren in onze tools. Niet alleen door programma’s aan te schaffen, maar ook door eigen tools te ontwikkelen.

Een van de dingen die we regelmatig doen, is een C# class maken om gegevens uit een Excel bestand te manipuleren. We hebben onze eigen routines, die buiten Excel om gegevens kunnen lezen en schrijven. Die gegevens worden dan ‘gemapt’ naar objecten, die nog wel ‘even’ gedefinieerd moeten worden. En we willen de gegevens ook nogal eens ‘serializen’ naar een xml-bestand. Of onze class gebruiken als gegevensbron in een dialoogvenster, en daarvoor validatieregels definiëren.

Dit resulteert voor bestanden met meer dan een paar kolommen in aardig wat programmacode, die voor een groot deel af te leiden is van het Excel bestand. Daarom hebben we ons eigen tool ontwikkeld, waarmee we:

 

← Terug naar overzicht

We komen graag met u in contact

Wilt u met ons van gedachten wisselen over de mogelijkheden? Heeft u een project waar u hulp bij zoekt? Bel of mail ons.

In onze privacy verklaring staat hoe wij met uw gegevens omgaan.

KeyScript kan uw organisatie helpen efficiënter te werken, zodat u verder kunt excelleren in uw core business. Door onze brede ervaring doorgronden wij snel het probleem en bedenken altijd een passende, efficiënte oplossing.
KeyScript ontwikkelt tools en functionaliteiten die uw informatie en uitingen stroomlijnen. Of het nu complexe data vraagstukken zijn of wensen binnen het Office-pakket, wij leveren altijd een oplossing op maat.

Ontwerp Studio Broodnodig

Privacy verklaring