Een bijzondere screensaver

Onze opdrachtgever is een recruiter, die zijn consultants wil triggeren contact op te nemen met kandidaten in het dossier, door ‘posters’ van die kandidaten als diavoorstelling op het bureaublad voorbij te laten komen.

De vraag

Kunnen jullie een tool maken, die op basis van de beschikbare gegevens, waaronder een folder met foto’s van de kandidaten van iedere kandidaat een ‘poster’ maakt, met foto, naam, huidige functie en werkgever, een aantal steekwoorden en een overzicht van de meest recente contacten.

Onze oplossing

Onze tool laat de gebruiker het Excel bestand, de map met foto’s en de uitvoermap selecteren. Met een druk op de knop wordt voor iedere medewerker in PowerPoint een dia gegenereerd, die als afbeelding wordt opgeslagen in de geselecteerde uitvoermap die als basis gebruikt wordt voor de intern geregelde screensaver.

Een uitdaging in dit project was, dat de ontwerper de steekwoorden op een gekleurde achtergrond wilde tonen.

Binnen PowerPoint is dit met standaard opmaak mogelijkheden niet mogelijk. Omdat wij een .NET tool hebben ontwikkeld, konden we de breedte van de tekst in het gegeven lettertype en de lettergrootte berekenen, en op basis daarvan een tekstvak met de juiste afmetingen maken, en de tekstvakken ten opzichte van elkaar positioneren.

 

← Terug naar overzicht

We komen graag met u in contact

Wilt u met ons van gedachten wisselen over de mogelijkheden? Heeft u een project waar u hulp bij zoekt? Bel of mail ons.

In onze privacy verklaring staat hoe wij met uw gegevens omgaan.

KeyScript kan uw organisatie helpen efficiënter te werken, zodat u verder kunt excelleren in uw core business. Door onze brede ervaring doorgronden wij snel het probleem en bedenken altijd een passende, efficiënte oplossing.
KeyScript ontwikkelt tools en functionaliteiten die uw informatie en uitingen stroomlijnen. Of het nu complexe data vraagstukken zijn of wensen binnen het Office-pakket, wij leveren altijd een oplossing op maat.

Ontwerp Studio Broodnodig

Privacy verklaring