Access applicatie updaten of upgraden

Zo nu en dan worden wij benaderd over een Access applicatie. Vaak intern ontwikkeld door iemand die niet meer bij het bedrijf werkzaam is. En nu is er niemand die de toepassing kan aanpassen.

De vraag

Op onze afdeling is jaren geleden een Access applicatie ontwikkeld. De medewerker, die dit gedaan heeft, is echter alweer enige tijd uit dienst. Er is intern geen expertise aanwezig om de gewenste aanpassingen te doen. Kan KeyScript hiermee helpen?

Onze oplossing

Bij dit soort vragen hangt onze voorgestelde oplossing af van een aantal vragen:

  1. Hoe groot of hoe klein is de gewenste aanpassing?
  2. Wat is de kwaliteit van het programmeerwerk?
  3. Wat is de ‘business value’ van de applicatie?

Soms volstaat het inderdaad om de bestaande applicatie aan te passen. Een aantal veel voorkomende knelpunten is echter:

Access is uiteraard een eenvoudige database, die zeker bij gebruik in een netwerk zijn beperkingen kent. Aan de andere kant leert de realiteit, dat niet voor iedere (afdelings)toepassing een Oracle of SQL Server database toepassing met de daarbij behorende betrokkenheid van de IT afdeling haalbaar is.

Als de database een gegeven is, kunnen wij wel een nieuwe ‘front end’ ontwikkelen, die voor de opslag van de gegevens nog steeds gebruik maakt van de Access database. U krijgt dan een toepassing met een moderne ‘ribbon interface’, bijvoorbeeld:

Door gebruik te maken van het Microsoft .NET framework, in combinatie met DevExpress besturingselementen, kan een veel efficiënter geprogrammeerde toepassing gemaakt worden. Onze ervaring is bovendien, dat de multi user ondersteuning beter wordt.

← Terug naar overzicht

We komen graag met u in contact

Wilt u met ons van gedachten wisselen over de mogelijkheden? Heeft u een project waar u hulp bij zoekt? Bel of mail ons.

In onze privacy verklaring staat hoe wij met uw gegevens omgaan.

KeyScript kan uw organisatie helpen efficiënter te werken, zodat u verder kunt excelleren in uw core business. Door onze brede ervaring doorgronden wij snel het probleem en bedenken altijd een passende, efficiënte oplossing.
KeyScript ontwikkelt tools en functionaliteiten die uw informatie en uitingen stroomlijnen. Of het nu complexe data vraagstukken zijn of wensen binnen het Office-pakket, wij leveren altijd een oplossing op maat.

Ontwerp Studio Broodnodig

Privacy verklaring